вторник, 8 май 2012 г.

Урок по българска история.



Българите произхождат от древните и силни кимерийци. Когато залязла държавата на кимерийците, започнали да наричат последните - хуни.



По времето на Атила през V в. от н.е. българите създали мощната Хунска империя и принудили Римската и Персийската империи да им плащат данъци.



Майката на Атила била красива жена и му разказвала легенди за амазонките.



Един ден младежа Атила срещнал едно младо момиче, което галело вълшебен кон еднорог. Атила се влюбил в нея, завел я при майка си, а тя като я видяла, казала: "Щерко"...Оттогава това момиче го наричали "Керка". То станало съпруга на Атила и му родила трима сина, но от тях бащата обичал най-много малкият Ирник. След смъртта на Атила, Ирник станал  цар на българите и основал Велика България.



Братът на Атила, се казвал Бледа.



Бащата на Атила основал династията  Дуло.


 Магьосниците разкрили странно предсказание: на Атила било съдено да открие меча на бога на войната Арес. Този меч последно бил притежаван от Ахил, но бил отнесен с кораб от мирмидонците, след превземането на Троя, в Скитските земи...



                    Някога в далечното минало кораба на мирмидонците на троянския герой Ахил се разбил до бреговете на Кавказ и змея-горянин Барадж отнесъл меча на тайно място. Атила трябвало да убие дракона, да вземе меча и да стане господар на целия свят. Меча на бога на войната Арес бил вълшебен...



Барадж не очаквал, че скоро ще бъде убит...

Бледа разбрал, че Атила ще стане цар на Хунската империя, като намери меча на Арес и решил да го убие. Двамата братя влезли в люта битка и Бледа бил убит. Атила станал самодържец на огромната Хунска империя. Той решил да не убива Змея Горянин Барадж.
                      Змеят бил божество и казал на Атила, че на него му е съдено да покори с българите света.
                              В чест на меча на бог Арес, който Барадж подарил на Атила, всички извикали дружно името на Арес, но сред екота на бойците, се чуло мощното:"Ура, ура...."



Атила покорил много земи и превърнал германските народи в свои васали...



Империята на Атила приличала на външен вид на България, но била десетократно по-голяма.

Ето го Атила...


                                                                       край


Рисунките са на Катя Лазарова. Благодаря й. http://www.facebook.com/profile.php?id=100000217071063

4 коментара:

  1. ПРЕДЛАГАХ МНОГОКРАТНО и ОТНОВО ПРЕДЛАГАМ ПСА(МОЧА)
    да се ПРЕВЪРНЕ в ПАМЕТНИК на АТИЛА и
    в МЕМОРИАЛЕН КОМПЛЕКС на БЪЛГАРСКИЯ РОД и ДЪРЖАВИ!

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря Ви, идеята Ви е невероятно добра и патриотична. Убеден съм, че скоро ще се реализира, защото българите вече знаят своята ранна история: кимерийци-хуни-българи...

    ОтговорИзтриване
  3. Точно така трябва да е началото...!!!

    ОтговорИзтриване