петък, 29 май 2015 г.

Аспарух е пряк потомък на Атила.

Създателят на българската държава на Балканите Аспарух, е пряк потомък на Атила.



      И това става ясно не само от „Именникът на българските владетели“, където Ирник от българския династичен род Дуло, е една и съща личност с Ернак, третият син на Атила
(че са една личност е признато от световните историци Бъри, Макуарт, Рънсиман, Вернадски, Артамонов, Мюсе), но и от написаната българска история през 1761 г. от  Блазиус Клайнер, който знае, че всички от българския династичен род от Аспарух до Телериг, били от Реан. 
Тук Клайнер визира именно „Ернак“ (Вж. статията Либерт – „владетел на страшните българи” от Светлозар Попов; Историческа конференция „България в световната история и цивилизации, 27 – 28 април 2013 г., Варна), изписван и като „Херан“ в арменската история на Елише.

Аспарух бил от рода на Реан, пише Клайнер, т.е. от рода на Атила, понеже щом Ернак/Реан е от българския династичен род Дуло, следователно и баща му Атила е от този род.


 Аеций моли Атила за мир на Каталунските полета през 451 г.

13 коментара:

  1. Браво! Г-н Кирил Милчбев като че ли започва да се събужда от упойката си и да вижда истинската история! Хайде сега да ни каже: 1) защо във всички кръстословици из българската преса пише "хунски вожд и завоевател", а не пише "тракийски цар"? 2) защо пише "тюрско номаско племе с четири букви" - първата е "х", втората е "у", последните две са "ни"; защо пратеникът на Рим до двора на Атила, Приск, нарича "хуните" (тюркско татарско племе) "скити?. Има още въпроси, но това все пак е тест за г-н Милчев...

    ОтговорИзтриване
  2. Българите до смъртта на Атила са са наричани "хуни", които са древните обитатели на земите около североизточното Черноморие. Никога до сега не са намерени археологически и исторически доказателства за миграция на европейските хуни от Азия. НИКОГА! Дори с имената на българските владетели се опитаха да спекуират тюркистите Атила и Аспарух били с тюркски корени... в крайна сметка се оказа, че името Атила е с германски корени, а името Аспарух е с ирански корени... ти как смяташ Помаков, тракийски ли са?

    А ти сега Помаков обясни как българите са населили земите от Франция до Волга и от Скандинавия до Италия, за което има доказателства в изобилие ако са траки, а от резултатите на генетиката за българите на Алцек, Кубер и Аспарух заселили се по Балканите няма нито следа от тюркски, татарски, монголски, китайски, македонски нито пък от тракийски гени, а славянските са под 8%... (хинт - попитай Спароток да ти обясни за гените. Попитай го още как 3 (три) поколения готите са живели в Дакия, Добруджа, Мизия и Тракия като са я обезлюдили окончателно от древното тракийско неселение, чрез безогледна сеч и терор).

    Я сега ми кажи сега бре Помаков, нали на Коминтерна е спусната задачата за разслояване на бъларите на 4 части: македонци, траки, добруджанци и помаци. Та понеже името ти такова, докъде я докараха руските историчаре с помашката хипотеза или сега изчакат да пробутат първо тракедонистката па сетне? Та за древните помаци Помаков, кажи за тях сега.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Как тогава в съвременните генетични изследвания доказаха, че над 40% от българите носят гените на траките

      Изтриване
  3. Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

    ОтговорИзтриване
  4. Аспарух на коя държава е създател? Аман от аматьори! Как ши създаде нещо, което го и е имало 350г. преди да се пръкне?

    ОтговорИзтриване
  5. Отговори
    1. Струва ми се, че Атила не е македонец.
      П.П. Като нищо ще го обявят и него

      Изтриване
  6. Да, ама тоя въпросният "Именник" не е оригинален документ а уж някакъв руски препис на евентуален извор. А аз на тези фалшификатори и манипулатори рашките хич не им вярвам!

    ОтговорИзтриване
  7. Атила е африканец..от южна Намибия!!! Но само по бащина линия... майка му е наполовина индианка (племето апачи..скалист планини.сев.америка) и наполовина чукча... Това се доказва ДНК тестове взети лично от мен.!?! Оня ден каткто си копам нивичката...и хоп гледам някъде скелет...до него една плоча на чист китайски си пишеше....е тва е бай ти Атила.... Аз не повярвах...и за това строших един кокал източих му костния мозък...ииии хаиде в лабораторията....та там си пишеше... Баща:намибия... майка50%апачи другите 50 чукча.

    ОтговорИзтриване
  8. Стига хейтърски гаври и пошли необосновани глупави предположения.... Преди коментарите...има една статия...която се базира на проучвания....а твърденията на господин помаков се базират на няколко кадъра които е запомнил от някъв холивудски нискобюджетен филм. Г-н ПОМАКОВ...моля ви... ако нямате кво да правите, отидете до някоя библиотека, вземете някой любовен роман и се забавлявайте.... Оставете умуването на умните...

    ОтговорИзтриване